cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna juni 2023

Godkänd premiär trots att tiden blev beskedlig

Skrivet av Tom Johansson 01.06.2023

Filiph i AboFiliph löpte banvarvet på 48,86 i Åbo.

Filiph öppnade tävlingssäsongen med ett 400-meterslopp i Åbo i onsdags. Hans tid 48,86 räckte till en nionde plats i loppet där en stor del av den nationella eliten deltog. Asseri Välimäki vann på 47,40. 

– Jag gjorde Ingen kanontid, men känslan var ändå rätt bra. Det känns som om jag så småningom kan komma ner på bättre tider, säger Filiph.

Även om han ger löpningen godkänt var det en rad småsaker som inte fungerade som det ska då dt går som bäst. Han har nog någon gång tidigare haft bättre tid i öppningstävlingen. Då har han inte löpt 400 meter så här tidigt, utan brukar börja med ett eller två lopp på en kortare sträcka.

Han säger att an nu var för passiv mellan 200 och 300 meter. Han hade Erik Back utanför sig och höll hans tempo. Filiph säger att han borde ha lite högre fart här och få med sig mera fart in på upploppet. På upploppet blev steget för kort och krävde  mycket energi. I jämförelse med det övriga fältet höll farten rätt bra på slutetappen.

Även om han haft en betydligt bättre träningsvinter än i fjol har det varit små bekymmer. Vaderna säger till då träningen hårdnar. Det har därför blivit mindre mjölksyreträning än planerat.

Nu är säsongen i gång. Nästa tävling är Motonet GP i Jyväskylä den 7 juni. Också då är det fråga om 400 meter med hela inhemska eliten på plats. Filiph har som mål att komma ner till låga 48. Följande steg är att komma under 48 sekunder och så småningom till låga 47. (Tom Johansson)