cropped tom header

En del positiva besked, även om utanför pallen

Skrivet av Tom Johansson 05.03.2016 | 0 Kommentarer

Filiph blev strax utanför pallen i ungdomarnas hall-FM på sin huvudsträcka i dag. Han var fjärde på tiden 50.17. Sitt lopp var han lite missnöjd med. Taktiken misslyckades. Löparna på ytterbanorna öppnade mycket hårt. Filiph hade innerbana och då löparna inför andra varvet kom på gemensam bana var Filiph sist av alla, vilket förstås inte var något drömläge. Andra varvet blev sedan ett försök att ta sig förbi medtävlare. Han tvingades bromsa emellanåt för att undvika kollisioner. Löpningen blev hackig och sinnet oroligt. Upploppet var sedan för kort och de bästa krafterna var förbrukade.
Även om medaljkedjan nu bröts fanns en hel del positivt i loppet. Tiden är hans personliga rekord på kort bana. Noteras kan även att noteringen är nytt ÖID-rekord i klassen under M19. Hans Nordmans rekord, 50,25, från 1994 förpassades till historien.Nämnas kan också att Filiphs tid skulle ha räckt för en silvermedalj i klassen under 22 år.
Ungdomarnas hall-FM fortsätter i morgon. Filiph är anmäld på 200 meter. Försöken löps vid middagstid. Också här är han rankad femma, bland de 42 anmälda. Vi får hoppas att det inte betyder att han en tredje gång på raken nu hamnar på innerbanan. På 200 meter anses de två innersta banorna vara utsiktslösa, eller åtminstone innebär det ett sämre utgångsläge. Det är också orsaken till att hela grenen är ifrågasatt. I de snäva kurvorna får man inte ut steglängden.
Filiph får i varje fall se sig mera som en utmanare på denna sträcka.
På ÖID:s hemsida finns nu även kvalificeringskriterierna till FM, Kalevaspelen. Liksom i fjol har man på 400 meter satt 49,00 som kvalgräns. Målet är att ha 24 löpare så de som inte klarat gränsen placeras på en rankinglista och kan därifrån tas med i FM som för övrigt avgörs i Uleåborg i sommar. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar