cropped tom header

Ett nytt silverlopp, åttonde individuella FM-medaljen

Skrivet av Tom Johansson 26.02.2017 | 0 Kommentarer

IMG 20170227 105536FM-medalj nummer 7 och 8 kommer med i bagaget från Åbo.

 

Filiph tog sin första FM-medalj på 200 meter i dag. Han har nu sammanlagt åtta individuella medaljer i sin prissamling, plus ett stafettguld.

Den nationella konkurrensen är stenhård på 200 meter, men många av specialisterna uteblev från Åbo. Till det bidrog sannolikt att banan i Kuppishallen är endast 170 meter och kurvorna är snäva och tär hårt på benen. En del avstår också helt från hallsäsongen. Men tävlingar avgörs mellan dem som är med på startlinjen. I historieböckerna skrivs hans namn in som silvermedaljör. Tiden var 22,61 och han var nio hundradelar efter segraren.

Filiph vann sitt försöksheat med tiden 22,71. Det var den näst bästa tiden i försöksloppen. Fyra löpare fick plats i finalfältet.

Han är givetvis nöjd med medaljerna, men samtidigt blev han påmind om att det finns att göra ännu innan sommarsäsongen vidtar. Han lyckas inte avsluta loppen som han borde. Också under söndagens finallopp ledde han in på upploppet efter en bra löpning. På sluttampen kom förhandsfavoriten Eljas Aalto, Sibbo-Vargarna obönhörligen förbi.Samma mönster har upprepat sig tre gånge på drygt en vecka. Men träningen pågår och halltävlingarna har inte haft någon hög prioritet.

De har i varje fall fungerat som bra träning. Att utdelningen desutom är två silverpengar i hans nya tävlingsklass får ses som en extra bonus.

Nu blir det återhämtande träning och lite förberedelser inför vårvinterns skrivningar. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar