cropped tom header

Ett par positiva saker i höstmörkret

Skrivet av Tom Johansson 06.12.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

NSA-bolagen är Filiphs första sponsor. Det är en av de positiva nyheterna i höstmörkret. För att kunna satsa för fullt förutsätts att det finns de som är med och stöder även ekonomiskt. Även om långsprint inte är någon stor materialsport finns oundvikliga utgifter. Till exempel lägren har en självfinansieringsdel, även juniorlandslagets läger.
Han hoppas att sponsorn även kan ha nytta av satsningen.
Filiph hoppas att han får flera med, men han är förstås medveten om att det inte är så lätt att skaka loss pengar i dagens läge. Som relativt ny i branschen kan det förstås vara svårt att övertyga en eventuell sponsor som säkert har en kö av personer med samma fråga utanför sin dörr. Därför är han speciellt tacksam att han har kunnat ta det första steget, och att det finns välvilliga företag i Karleby.
Vi återkommer troligen till detta ämne flera gånger.
Den andra ljuspunkten är att foten som bråkat hela hösten kan vara på bättringsväg. Filiph undvek löpning under veckan som gick. Men det betyder inte att han legat på latsidan. Cirka två timmar per dag har det varit träning. Löpningen har skett på höjdhoppsmadrass för att undvika en hård kontakt med underlaget. Det har även varit bland anant simning, cykling, medicinboll och styrketräning.
I fredags deltog han i GIF:s träning och då kändes foten relativt bra. Han hade foten tejpad och kunde löpa på nysnön i Engelska parken, 1000-metersdrag. Det blev även en del hoppträning och foten verkade hålla.
Just nu är han lite otålig, skulle vilja få igång löpträningen på allvar. Han kommer i varje fall att vara försiktig med foten ännu nästa vecka. För säkerhets skull blir det sannolikt också att ge återbud till juniorlandslagets läger i Pajulahti. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar