cropped tom header

Femte gången till final i Kalevaspelen

Skrivet av Tom Johansson 13.08.2020 | 0 Kommentarer

forsok

Ville Lampinen tog sig förbi Filiph på slutmetrarna.

 

Filiph är med och tampas om placeringarna i 400-metersfinalen i morgon fredag. Det blev klart då han blev tvåa i sitt försöksheat på tiden 48,71, tre hundradelar efter Ville Lampinen. Han kvalade sig i varje fall direkt till final. Försöken löptes i tre heat. De två bästa i heatet gick till final. Dessutom kvalade två in sig på tid.

Filiph öppnade lugnt. Mellan 200 och 300 meter ökade han farten och tanken var att låta det rulla på in i mål. Han säger att de sista 100 metrarna inte blev så avslappnade som han önskat, men i det stora hela är han nöjd med kvalloppet.

Finalen avgörs redan på fredag kväll, och då är det TV-sändning. Det betyder ett dygn som ska utnyttjas för återhämtning, och att "sätta ny mask på kroken". Två lopp nära in på varandra brukar vara jobbigt för honom. Som tidigare nämnts är finalfältet jämt och dagsformen är avgörande.

Torsdagkvällen var överlag bra för GIF. Nathalie Westman tog sig till final i längd med nytt personbästa, 579, och Jan Kaas blev 13:e på 10000 meter. Nina Chydenius som var rankad trea på 5000 meter är krasslig och uteblev. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar