cropped tom header

Filiph med i Sverigekampen

Skrivet av Tom Johansson 27.08.2018 | 0 Kommentarer

Filiph

Säsongen kröns med landskampsuppdrag i Tammerfors.

 

 

Filiph är uttagen till Sverigekampen som hålls på fredag och lördag i Tammerfors. Han är uttagen på både 400 meter individuellt som avgörs på fredag och för långa stafetten som löps på söndag.

Beskedet var förstås mycket glädjande. Filiph har haft en relativt bra säsong och formen har varit på stigande. Han hoppas att tendensen håller i sig och att han kan få till säsongens bästa lopp nu. Nomineringen till laget är hur som helst sporrande och ger energi för fortsatta satsningar. Landskampen är fortfarande en viktig händelse för de finländska friidrottarna.

Filiph har under sommaren etablerat sig bland de fem-sex bästa finländarna på distansen. Programmet i Tammerfors är upplagt så att 400 och 800 meter löps samma kväll. Markus Teijula som varit den bästa finländaren också på banvarvet ska löpa 800 meter, vilket bidrog till att dörren öppnades för Filiph.

Motståndet är förstås stenhårt på Ratina-stadion. Svenskarna har bra kvartmilare och på förhand sett tar de full pott, Om man får tro svenska förbundets meddelande löper den färske EM-silvermedaljören på 800 meter Andreas Kramer även 400 meter.

I vilket fall som helst blir det som sagt ett tufft svenskt gäng. Men först ska loppet löpas, inga poäng delas ut för gamla prestationer. Hela den finländska trion tillhör SFI. Förutom Filiph ingår träningskompisen Christoffer Envall och militärpolaren Eljas Aalto (Sibbo Vargarna) i det blåvita laget. (Tom Johansson)

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar