cropped tom header

Filiph nöjd med sina sprintlopp

Skrivet av Tom Johansson 02.02.2017 | 0 Kommentarer

Det blev personbästa ett par gånger om för Filiph i Botnia Games. Som tidigare flera gånger konstaterats har han ingen fokus på inomhussäsongen. Han är mitt upp i träningen. Men farten har tydligen utvecklats. I försöken på 60 meter klockades han för 7,20. Det är en tiondels sekund under hans personbästa från i fjol. I finalen anges tiden 7,25.
På 200 meter var det lite segt i början, men på slutet gled han på bra. Tiden 22,34 är en hundadedel över utomhusrekordet som är det samma som hans personbästa på kort bana. Men det är hans bästa tid på lång inomhusbana och får duga i det tredje loppet inom kort tid.
I det här skedet av säsongen tävlar han i första hand mot sig själv och därför är han mycket nöjd med kvällen.
Tävlingsveckan är inte slut. På lördag bär det igen av till Korsholm och Botniahallen. Då har vi öppna DM. Nu testar Filiph sig på 800 meter. Det är länge sedan han löpt sträckan som ett individuellt lopp. Därför blir det spännande att se hur det står till med fartuthålligheten för tillfället.
Under slutet av månaden avgörs inomhus-FM. Om två veckor samlas den allmänna klassen till Jyväskylä och sista dagarna i februari tävlar ungdomsklasserna i Åbo. För Filiph vilar som vanligt Filiphs förhoppningar i första hand på 400 meter. Också på 200 meter har han klarat FM-kvalgränsen för den allmänna klassen. Det återstår att se hur hans program ser ut. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar