cropped tom header

Filiph snyggade till sina rekord i Lappo

Skrivet av Tom Johansson 28.07.2021 | 0 Kommentarer

Filiph löpte i B-heatet, medvinden var 0,3.

 

Det blev två personliga rekord för Filiph då han i Lappo återupptog tävlandet efter en kort träningsperiod. På 100 meter sänkte han sitt rekord till 10,91. Efter en lite trög inledning fick han upp farten bra och segrade i sitt heat. Det är sällan han löper 100 meter och han var nu för andra gången under 11 sekunder. Det var samtidigt en putsning av hans tidigare klubbrekord som löd på 10,98 och som hann bli ett par år gammalt.

På 200 meter förbättrade Filiph sitt rekord från SFIM i Närpes till 21,69. Förhållandena var superbra. Arrangörerna lovade på förhand medvind och det löftet infriades. Vinden var +1,1 vilket betyder att noteringen är statistikduglig. I det namnkunniga fältet blev han trea. Samuel Purola segrade med tiden 21.03 före Eljas Aalto på 21,27. 

Filiph är förstås nöjd över fatt de personliga rekorden förbättrades. Han tror sig ha mera att ge. Kroppen kändes inte riktigt pigg, Energin saknades på sluttampen av 200-metersloppet.

Nästa tävling är inprickad den 4 augusti, Tilasopajacup i Åbo. Då handlar det om 400 meter. Om leveranserna har fungerat löper han då med nya spikskor, det sista skriket gällande utrustning. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar