cropped tom header

Filiph testar formen i två tävlingar

Skrivet av Tom Johansson 29.01.2017 | 0 Kommentarer

Det blir två tävlingar i Botniahallen under veckan som kommer. På torsdag är det Botnia Games och på lördagen öppna DM. Huvudgrenen 400 meter får ännu vänta. I Botnia Games blir det 60 meter och 200 meter. I öppna DM löper han enligt planerna 800 meter.
Några egentliga förväntningar på resultatet har han inte. Som tidigare nämnts ligger fokus på utomhussäsongen. Inomhustävlingarna är att betrakta mera som träningspass.
Efter en del problem med ryggen fungerar träningen nu allt bättre. För att undvika en för stor belastning på kroppen blir det en del alternativ träning. I dag var det till exempel simbassängen som gällde.
Överlag tycks hallsäsongen ha kommit riktigt bra i gång. Många av Filiphs medtävlare har noterats för fina resultat, vilket antyder att konkurrensen hårdnar också i sommar. I det här skedet vill han ändå ha is i magen, lita på sig själv och på sitt eget upplägg. I stället för att stirra sig blind på medtävlarnas förehavanden måste han koncentrera sig på sitt eget projekt. Även om den kommande veckans tävlingar sker utan ambitiösa resultatmål hoppas han givetsvis att hitta något positivt i loppen.
Filiph håller som bäst på att planera sina utomlandsläger. SFI-lägret i Portugal är självklart. Före det blir det sannolikt ett par veckor i Torremolinos. Den resan är som sagt i planeringsstadiet. Vi återkommer till hur planerna utvecklas. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar