cropped tom header

Filiph testar formen på 300 meter i Jyväskylä

Skrivet av Tom Johansson 22.05.2021 | 0 Kommentarer

20210501 103755 1Säsongspremiären närmar sig. Den försiggår för Filiphs del i Jyväskylä på tisdag.

 

Det är sannolikt säsongsdebut för Filiph på tisdag i Jyväskylä. Han är anmäld på 300 meter i Harju Cup 1 och motståndet är tufft. Trots en del småskavanker har träningen kunnat genomföras nästan enligt planerna. Formen är förstås ändå ett frågetecken, även om det känts bra under träningen.

Tanken var att Gamlakarleby IF skulle ordna ett 300-meterslopp i samband med Chydenius tia samma dag. Men på grund av coronaläget har GIF beslutat inhibera sin tävling och Filiph söker sig därför till Jyväskylä. Han ser loppet i första hand som ett formtest och att få i gång maskineriet. Det återstår att se hur väderförhållandena är för att kunna ställa upp några tidsmål.

Följande tävling är sannolikt Motonet Games som också är på Harju idrottsplan i Jyväskylä den 2 juni. Då är det fråga om 400 meter. Nästa drabbning är enligt planen också på 400 meter, Paavo Nurmi Games i Åbo den 7 juni. Det är dens största internationella tävlingen i Finland i år. Senast då borde en formtopp ha infunnit sig. Det blir tyvärr inte några tävlingar för Filiph i hemsoporna under försommaren.

Filiph har haft en hel del jobb med studierna i vår. En del småskador har även stört koncentrationen, men i det stora hela har träningen som sagt kunnat genomföras bra. Det kalla vårvädret hr inte i någon nämnvärd grad stört träningsupplägget. Botniahallen har varit tillgänglig och erbjudit bra träningsförhållanden. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar