cropped tom header

Formen åter ett frågetecken

Skrivet av Tom Johansson 19.06.2016 | 0 Kommentarer

Det är lite osäkert vartåt formkurvan pekar. I torsdags var Filiph och tävlade i Uleåborg. Tyvärr var vädret ogynnsamt. Det var kallt, regn och en byig vind på arenan som om några veckor står värd för Kalevaspelen.
Filiph löpte in på andra plats i tävlingen på 50,58. Han var cirka 0,7 sekunder efter Antti Kokkonen. Differensen till segraren är i och för sig ingen katastrof. Men Filiph tyckte inte att han fick den rätta känslan i löpningen. Det kändes som om han skulle ha haft mera att ge, men det blev bara inte någon fart i löpningen.
Nästa tävling är på måndag och då är det stafett-DM i Saarjärvi som gäller. Tanken är att Filiph då löper både 800 och 400 meter. För GIF har stafetterna relativt hög prioritet.
På den internationella arenan tycks dopningsskandalerna avlösa varandra. Ryssland är speciellt under lupp och det ser ut som om det inte skulle bli något OS-deltagande för de ryska friidrottarna. Lite märkligt förefaller det att ryska friidrottare avslöjas. Deras resultatnivå har varit betydligt sämre än vi tidigare vant oss med, speciellt på herrsidan. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar