cropped tom header

Försöker få upp farten i Åbo

Skrivet av Tom Johansson 01.06.2017 | 0 Kommentarer

För Filiph fortsätter tävlandet i Åbo. Under helgen blir det först studentfest och så småningom efter det tar han sig till Åbo. Onsdagen den 7 juni löper han enligt planerna både 100 och 400 meter i Tilastopaja Cup på Paavo Nurmi-stadion.

Han har en del positiva erfarenheter från just denna arena. Här tog han sin första FM-medalj som 16-åring. Det var år 2013 och den medaljen kan vi säga att blev avgörande för valet av idrottsform. Fotbollen fick ge vika för friidrotten, ett val som han inte ångrat.

Följande år överraskade han sig själv genom att för första gången komma under 50 sekunder. Det skedde just här trots att vädret var kyligt, blåsigt och vått.

Filiph stannar kvar i Åbo efter Tilastopaja Cup. Den 13 juni ordnas Paavo Nurmi Games, med riktigt högklassiga startfält och med stor publik. Filiph har anmält sig och kan få chansen att löpa 400 meter i B-heatet. Paavo Nurmi Games är samtidigt uttagning till lag-EM som arrangeras i Vasa under midsommarhelgen. En plats i det individuella loppet samt långa stafetten står på spel. Konkurrensen ökar förstås av att även häcklöparna aspirerar på dessa representationsuppdrag.

Överlag borde formen vara på stigande. Krampande vader under onsdagens träning har dock manat till viss återhållsamhet och eftertanke. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar