cropped tom header

Förväntansfullt inför hall-FM

Skrivet av Tom Johansson 24.02.2016 | 0 Kommentarer

Sammanlagt 28 löpare är anmälda på herarnas 400 meter i inomhus-FM. Därmed är kvartmilen den gren som har det största startfältet på herrsidan. De allra flesta av landets bästa 400-meterslöpare finns med. Sedan återstår det förstås att se hur många som ställer upp då det drar ihop sig på lördag i Tammerfors. För det mesta brukar en del av de anmälda utebli. Årets bästa tävling på banvarvet inomhus lär det i varje fall bli.

Filiph har känt sig rätt bra i skick, även om det finns en liten osäkerhet mot bakgrunden att grundträningsperioden inte varit helt problemfri. Att startfältet ser ut att bli mycket namnstarkt innebär att det är orealistiskt att förvänta sig några riktigt framskjutna placeringar, men det är klart att slaget inte får vara förlortat på förhand. Hur som helst ser Filiph fram mot en intressant och bra tävling, och givetvis att själv kunna göra ett bra lopp.
Det verkar som om det i övrigt är lite motbjudande att tävla på 400 meter i hall. Men FM är ett undantag. Nu ser uppslutningen som sagt ut att vara bra.
Då man ser på inomhusstatistiken från i fjol kan noteras att FM var höjdpunkten. Även i fjol avgjordes tävlingen i Pirkkahallen. Sammanlagt 14 av de 20 bästa tiderna på 400 meter noterades då. Nämnas kan att då man ser över hela fjolårets inomhussäsong noterades 17 av de 20 bästa loppen just på den här banan.
ÖID är för övrigt bra representerat i FM-tävlingarna, som även TV-sänds. Sammanlagt 25 ÖID:are är anmälda, en del i fler än en gren. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar