cropped tom header

Full fart framåt som gäller

Skrivet av Tom Johansson 17.04.2016 | 0 Kommentarer

http://youtu.be/utx2XmoASLs

 Rörligheten i höftpartiet kan knappast överbetonas.

 

Filiph har tagit en paus i skolgången, med undantag av en kurs med självstudier. Gymnasiestudierna i Vörå har han tänkt genomföra på fyra år. Först i höst återgår han till skollivet i Vörå.
Nu är det full fart framåt som gäller. Han flyttade från Vörå i torsdags. I fredags var det träning i Sandskata-terrängen i Karleby med bra känsla. Lördagen var en lugn dag.
Söndagen inledds med en länk på cirka 4 kilometer och lite koordinationsövningar. Han använde så kallade viktbyxor för att ge en effektivare träning. Målet är att hela tiden förbättra rörligheten i höftpartiet. Det möjliggör ett längre steg. Övningarna ger även mera styrka som det längre steget förutsätter.
Han har nu arbetat upp konditionen och börjar jobba med snabbheten.
På torsdag bär det av mot Portugal och där blir det hårda träningar under två veckor i förhoppningsvis goda väderförhållanden. Även om konditionen verkar vara bra är det lite spännande att se om den är tillräckligt bra för att klara av det tuffa jobb som förestår. Den 5 maj är Filiph tillbaka i Finland. Det återstår att se hur programmet då ser ut. Terräng-FM avgörs i Vörå. Hans deltagande är tillsvidare öppet. (Tom Johansson)

20160417 105539

Viktbyxorna är hjälpmedel i träningen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar