cropped tom header

Grundträningen började i karantän, har tränat ensam

Skrivet av Tom Johansson 10.10.2020 | 0 Kommentarer

IMG 20201010 132406

Filiph har tränat ensam under ett par veckors tid.

 

Träningen inför nästa säsong har kommit i gång. I två veckor har han varit i karantän i Vasa efter att han kunde ha blivit utsatt för coronasmitta då han vikarierade i Chydenius skola. Det blev coronatest som visade sig vara negativt. Men det blev i varje fall karantän och det har betytt att han tränat ensam utomhus. Med tanke på hur smittosituationen utvecklats i Vasa föll den egna karantänen bra i tiden. Han har på så sätt undgått att utsättas för smittan igen.

Den gångna säsongen var i det stora hela bra och motivationen är bra. Nu gäller det att ta sig upp till följande nivå där tider under 48 sekunder på 400 meter är vardagsmat. Grundträningsperioden har börjat bra, trots begränsningarna som cononasmittan lett till. Vädret har varit utmärkt för träningarna utomhus.

Träningsupplägget siktar på att förbättra alla egenskaper. Snabbheten har förbättrats, men den behöver bli ännu bättre. Samtidigt måste även uthålligheten förbättras. Filiph tycker att viloperioden efter tävlingssäsongen varit bra, utan att konditionen försämrats nämnvärt. Han säger att han känner sig bättre än han var vid motsvarande tid i fjol. Som alltid gäller det att undvika skador och hälsoproblem.

Tanken är att tävla även under hallsäsongen. Hur det blir med utlandslägren är förstås osäkert i detta skede.

Mellan varven gäller det även att jobba för föreningen. Gamlakarleby IF ordnade sitt ärevarv i onsdag. Filiph deltog på distans genom att skaffa sponsorer. Ärevarvspengarna är viktiga för föreningen. Filiph tackar sina egna sponsorer och även alla andra som bidrar till föreningens verksamhet. Tack! (Tom Johansson) 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar