cropped tom header

Grundträningen i gång

Skrivet av Tom Johansson 09.10.2016 | 0 Kommentarer

Förberedelserna inför nästa säsong har kommit igång. Efter tävlingssäsongen blev det en paus i träningen på två veckor, i praktiken endast några lätta träningspass per vecka. Då blev det även att skriva ett par ämnen i studentskrivningarna.
De två senaste veckorna har det varit ett par träningspass per dag. Grundträningsperioden är med andra ord i gång. Filiph hoppas att han ska kunna hållas frisk och nu få en grundträning som bär fram till en högre prestationsnivå. Ifall hälsan och fötterna håller är det EM för under 23-åringar som får fungera som inspirationskälla. EM-tävlingarna hålls i polska Bydgoszcz. Kvalgränsen på 400 meter torde ligga på 47,85. Det innebär en knapp sekund bättre än årets bästa, utamanande men ändå inte helt utopiskt.
Han siktar på att få ett utlandsläger i vinter förutom det traditionella vårlägret. Hallsäsongen blir sannolikt kortare än de senaste åren. Men något test av formen ska det väl ändå bli även inomhus.
Under veckoslutet som vi just haft har han hjälpt till under det så kallade Sisu-lägret i Kuortane. Det är ett gemensamt läger för SFI:s unga uthållighetsidrottare. Han tycker uppdraget var givande och dessutom fick han också själv bra träning.
Med lite perspektiv på den gångna säsongen är Filiph rätt nöjd. Skadeproblemen störde i någon mån. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar