cropped tom header

Hallsäsongen gav positiva besked

Skrivet av Tom Johansson 05.03.2017 | 0 Kommentarer

Hallsäsongen antyder att Filiphs träningssäsong har haft en rätt bra effekt. Även om det inte varit någon större satsning på inomhustävlingarna har de personliga rekorden förbättrats nästan över hela linje.

Nya personbästa presterades på 300 meter överlång bana, 35,30, i mitten av januari. Senare sänkte han sitt rekord på 60 meter till 7,20 och på 200 meter lång bana till 22,34. Också på 800 meter kapades en del, personbästa på sträckan lyder nu 2.00,84.

Sitt bästa lopp gjorde Filiph i allmänna klassens FM. Han avverkade 400 meter på tiden 49,41 och blev sjätte i tävlingen.

Hallsäsongen avslutade han med två FM-silvermedaljer i sin nya tävlingsklass u. 22.

Genomgående för loppen var att inledningen fungerade mycket bra, medan avslutningarna var sämre. Det känns förstås lite tungt att tappa sin ledning på kalkstrecken, men å andra sidan är förklaringen åtminstone till en del naturlig. Det har inte blivit någon snabbhetsutthållighet i träningen ännu.

Träningen fortsätter, även om en del av koncentrationen nu också är på skolgången. Han har därför också varit föranledd att ge återbud till landslagslägret i Pajulahti.

Det blir betoning först på mera grunduthållighet och övergår så småningom till mera styrka och snabbhet. Den 6 april bär det av till Malaga som förhoppningsvis då kan bjuda på ett bra klimat. I den miljön ska fokus ligga på snabbhetsuthålliheten, hårda drag på mellan 150 och 400 meter. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar