cropped tom header

Hallsäsongen kan summeras

Skrivet av Tom Johansson 13.03.2016 | 0 Kommentarer

Det fanns en del osäkerhet inför inomhussäsongen. Frågtecknen förvandlades inte till några stora utropstecken, men ändå är slutomdömet nästan till belåtenhet.
Vi tar det positiva först. Det blev en rad personliga rekord. Mest nöjd får vi vara med 200 meter. På kort bana i Helsingfors noterades Filiph för 22,33, vilket får ses som lovande. På lång bana i Botniahallen hade han 22,52, i öppna DM.
Tiderna på huvuddistansen 400 mer är han inte lika nöjd med. På kort bana löpte han visserligen nytt ÖID-rekord för åldersklassen, 50,17. Men det var ändå inget bra lopp ur taktisk synvinkel. Tiden ger ändå en antydning om att det finns förutsättningar för en fortsatt sänkning av tiderna i sommar. Det förutsätter givetvis att han kan träna för fullt.
Snabbheten har i varje fall förbättrats något. På 60 meter kom han ner på 7,30 med en tam öppning i loppet.
Under slutet av veckan ska Filiph till Pajulahti på ungdomslandslagets läger. Förra lägret måste han stå över på grund av problemen med foten.
Det blir så småningom att gå genom planeringen av sommarens tävlingsprogram.
På den internationella arenan fortsätter avslöjandet av dopning. Det ser ut som om man nu har mer allvar än tidigre i jakten på fuskare. Att så många toppidrottare har behövt hjärtmedicin är förstås oroande. Det verkar vara lite si och så med yrkesetiken lite här och var.
Vi får se om antidopningsarbetet påverkar resultatnivån i sommar. En gissning är att vi får se lite beskedligare resultat, även om vi har ett OS-år och även EM-tävlingar. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar