cropped tom header

Juniorernas hall-FM följande etapp

Skrivet av Tom Johansson 23.02.2017 | 0 Kommentarer

Under helgen ordnas juniorernas hall-FM i Åbo. Filiph åker ner på fredag och tävlar på lördag och söndag. Han har i år gått upp till klassen under 22 år. I rankningen ligger han väl till både på 200 och 400 meter. På huvuddistansen är han rankad tvåa och på 200 meter är han trea.
Det här med rankning säger ändå inte allt. Placeringen bygger i första hand på vinterns resultat i hallen, och dessutom resultat som noterats på kort bana. De tider som presterats på en bana som är över 200 meter räknas om, får ett tillägg som till exempel på 400 meter är 58 hundradelar. Många tävlar sparsamt inomhus, och väljer ofta någon annan än sin specialdistans.
Rankningen har betydelse för vilken bana man får i tävlingen. Den som ligger lågt i rankningen riskerar att få innebanan som anses vara den långsammaste.
Tack vare herrarnas FM i Jyväskylä fick Filiph tider som är konkurrenskraftiga i rankningen.
Som flera gånger skrivits i denna blogg har han ingen större satsning på hallsäsongen, även om formen varit relativt god. Tävlingarna får fungera som träningspass.
Siktet är som sagt inställt på utomhussäsongen som har en del lockbeten. För junior-EM krävs 47,40. Filiph borde bättra på sitt personliga rekord med drygt en sekund. Det kan noteras att ingen finländsk löpare har klarat den gränsen de senaste åren.
Långa stafetten i lag-EM som ordnas i Vasa under midsommarhelgen kunde även vara ett intressant mål. Det förutsätter givetvis att han lyckas ta sig upp på följande nivå i utvecklingen.
Efter hall-FM stannar Filiph några dagar i Åbo för att läsa och träna. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar