cropped tom header

Kampen om FM-medaljerna en öppen affär

Skrivet av Tom Johansson 11.08.2020 | 0 Kommentarer

fille

Filiph ser fram mot torsdagens försök på 400 meter.

 

På torsdag är det försök på 400 meter i Kalevaspelen som går av stapeln i Åbo. Som många gånger tidigare nämnts är det huvudmålet för Filiph. Han är för tillfället statistiketta i landet efter en överraskande bra öppning på tävlingssäsongen. Men det är många om budet och alla deltagare är på samma startlinje. Statistiktiderna har ingen avgörande betydelse.

Efter loppen i juni var juli en tuffare månad. De tuffa loppen i juni och den därpå följande träningsperioden tog en aning på snabbheten. Han har den senaste månaden försökt bygga upp en andra formtopp till Kalevaspelen. Beroende på coronapandemin kom förutsättningarna att förändras. Tävlingskalendern tömdes nästan helt. För Filiph innebar upplägget att han kom lite senare än vanligt i gång med tävlandet. En del andra har väntat ännu längre och försöker pricka in endast en formtopp, just till denna vecka.

Filiph har varit i Åbo sedan förra veckan. Han kan bo i sin brorsas studentlägenhet och försöker hitta balansen mellan snabbheten och uthålligheten. För en vecka sedan tävlade han i Tilastopajacup. Det blev en tredjeplats efter Tommi Mäkinen och Ilari Ryyppö på 400 meter. Filiph klockades för 48,43, vilket är hans sjätte bästa tid i karriären. Det var inget bra lopp för honom. Öppningen blev denna gång för långsam, och det påverkade förstås sluttiden.

Känslan inför Kalevaspelen är i varje fall bra, åtminstone under träningspassen. Som alltid i friidrott är det ändå dagsformen som är avgörande. Under en bra dag tror sig Filiph ha goda chanser på medalj. En bra tid och medalj är förstås målet, men det är många om budet. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar