cropped tom header

Kanontid på 200 meter i medvind

Skrivet av Tom Johansson 17.06.2020 | 0 Kommentarer

DSC 0016

Filiph fick till ett mycket bra lopp i medvinden (bild: Seppo Järvelä video: Joni Virkkala)

Klockan stannade på 21,33 då Filiph passerade mållinjen på Kyrkbackens plan. Sträckan var 200 meter och tiden är en halv sekund bättre än det personliga rekordet. Resultatet är inte statistikdugligt eftersom medvinden var hela 5,5 meter per sekund.

Det var i vilket fall som helst ett bra lopp av Filiph i hans andra lopp under utomhussäsongen och det har även gett lite eko i friidrotts-Finland. Bakom honom blev bland andra Konsta Alatupa som är regerande finländsk mästare på 100 meter och även FM-bronsmedaljör på 200 meter. Även om Konsta har en bra bit till toppformen är han en bra värdemätare. Filiph kom snabbt ur blocken och accelerationen var bra i motvinden. Ur kurvan kom han ypperligt och höll farten bra in i mål.

Det blir nu inga fler 200-meterslopp på ett tag. Huvudsträckan, 400 meter, står på programmet de kommande veckorna. På midsommardagen tävlar  Filiph i Saarijärvi. Tanken är att göra följande banvarv i Jyväskylä den 28 juni. Den 3 juli ordnar GIF stadens jubileumslopp och samtidigt även Chydenius tia. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar