cropped tom header

Klubbrekordet förbättrades på 200 meter

Skrivet av Tom Johansson 12.07.2021 | 0 Kommentarer

narpesUpploppet öppnar sig på Mosedals sportsplan i SFIM, Finalen på 200 meter avgörs, fr.s. Jonni Blomqvist, Christoffer Envall, Filiph Johansson, Alexander Björkgren, Eljas Aalto och Erik Back. (Foto: Maisa Järvelä)

 

En förbättring av GIF:s klubbrekord på 200 meter ger belägg för att Filiph förbättrat sin snabbhet. I 200-metersfinalen i SFIM klockades Filiph för 21,73, vilket gav honom en bronspeng. Vann gjorde Eljas Aalto på 21,29 före Erik Back på 21,67. Också fyran i loppet, Alexander Björkgren, kom under 22 sekunder. Filiph putsade sitt gamla personliga rekord med en tiondels sekund. Som en kuriositet kan nämnas att han för något år sedan för första gången var under det gamla rekordet som Mona-Lisa Pursiainen innehade. Hennes tid 22,39, är fortfarande gällande finländskt damrekord. 

Filiph fick lugn i sin löpning både i försöken och i finalen. I söndags löpte han 400 meter i SFIM. Också här blev han trea. Hans tid var 48,67 i ett lopp där han kände sig lite tung i benen. Han är ändå nöjd över att ha en relativt jämn nivå, även om det ännu saknas en del till den förväntade toppformen. 

Efter senaste inlägg har Filiph tävlat i Paavo Nurmi Games som gav honom en tredje plats efter en bra avslutning på loppet. Hans tid var occkså då 48,67. Erik Back vann loppet med en tid just under 48 sekunder.

I sprintkarnevalen i Jämsänkoski kom han fyra på tiden 48,44. Veckan före tog han sin tredje raka seger på 400 meter i  midsommartävlingarna i Saarijärvi med tiden 48,50.

Det har varit lite problematiskt att hitta den rätta fartfördelningen i loppen. För en utomstående kan det kännas konstigt att en rätt rutinerad löpare inte har upplägget för loppet i ryggmärgen. Problemet är att dagsformen varierar och det är nästan omöjligt att med säkerhet veta hur bra formen är just då. Den taktik som är bra under en dag fungerar nödvändigtvis inte följande dag. Öppningen i loppet är en chanstagning.

Filiphs nivå har som sagt varit  jämn. Målet är att kunna vässa formen ytterligare till Kalevaspelen i slutet av  augusti. Den närmaste framtiden viks för träning. Om någon vecka återupptas tävlandet, sannolikt med kortare distanser. Hoppet är att nästa nivå i resultatutvecklingen kommer i augusti. (Tom Johansson)

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar