cropped tom header

Konkurrensen har hårdnat

Skrivet av Tom Johansson 31.07.2019 | 0 Kommentarer

kale

Resan mot Villmanstrand har börjat. I morgon löps försöken på 400 meter.

 

Konkurrensen på 400 meter ser ut att hårdna också i Finland. Det är upplagt för en intressant tävling då Kalevaspelen börjar i Villamanstrand på torsdag. Filiph har siktet inställt på att komma till final för fjärde gången. Någon lätt uppgift är det inte även om han känner sig i relativt bra form. Skaran av beaktansvärda medtävlare växer. Förberedelserna har varit bra, så bra som han själv kan påverka sin egen form. Motståndarna kan han givetvis inte påverka. Det gäller nu att göra sitt eget lopp.

Filiph hör inte till de största förhandsfavoriterna. Dit får man räkna de gamla vanliga kombattanterna med bland andra SFI:arna Envall, Aalto och Back. Bland de förhandsanmälda finns även mångfaldiga finländka mästarna Ville Lampinen och Markus Teijula som ofta dominerat både på 400 och 800 meter. Tammerforslöparen Ville Aarnivala putsade prisborden i junioråren. Nu ser han ut att få upp farten även på banvarvet.

För Filiph har upploppet varit problem, med lite för hård öppning brukar han stumna och tappa tekniken. Målet är nu att öppna lite lugnare för att kunna behålla farten längre.

Sedan senaste inlägg har det även varit ett par tävlingar. I regionmästerskapen i Seinäjoki löpte han 200 meter på 22,29 i goda förhållanden. Han vann loppet, men var inte riktigt nöjd med tiden. Kurvlöpningen gick bra, men på upploppet tappade han igen tekniken. Tiden är i varje fall bland hans tio bästa i karriären.

Förväntningarna var också uppskruvade då han reste till Åbo förra veckan för att löpa 400 meter i Tilastopaja-cup. Också här var de yttre förhållandena perfekta, och banan på Paavo Nurmi stadion är erkänt snabb. Uppladdningen stördes en aning av en orolig mage. Det började redan med magknip ett dygn före starten. Han beslöt ändå att ta tåget till Åbo. Efter en viss tvekan beslöt han sig för att genomföra loppet. Sluttiden 48,46 är hans säsongsbästa, och den tredje bästa tiden han noterats för i karriären. Han var rätt nöjd med upplägget i loppet. Inledningen var sansad och han behöll löptekniken rätt bra, men de sista krafterna fattades. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar