cropped tom header

Kuortanelägret gav goda besked

Skrivet av Tom Johansson 10.04.2016 | 0 Kommentarer

Filiph har varit på SFI-läger i kuortane under veckoslutet och fick en del positiva besked. Efter hallsäsongen har det inte blivit någon snabbhetsträning. Det syntes i snabbhetstestet, 20 meter med flygande start. Han kom ner till 2,03, vilket dock är endast en hundradedel sämre än i höstas.
Men uthålligheten är i ställte bra. Nivåtestet visade att laktatnivån låg på 9,7, vilket är betydligt bättre än under motsvarande test på ungdomslandlagets läger för tre veckor sedan. Återhämtningen verkade även fungera bra. Testerna avspeglar träningen. Inför nivåtestet i Pajulahti hade han tränat mera snabbhet, nu barja längre drag.
Nu gäller det att hitta rätt mängd i träningen. Filiph räknar i varje fall med att orka med snabbare dra och på så sätt få upp snabbheten till våren då arenasäsongen börjar. Positivt är också att förkylningen han dragits med håller på att ge med sig.
Han söker som vi tidigre nämnt också någon lämplig tävling på europeiska kontinenten i vörjan av säsongen ifall det visar sig att vi får en liknande vår och försommar som ifjol.
Så värst mycket skola blir det inte mera i vår, gymnasiestudierna fortsätter mera på allvar i höst. I slutet av månaden reser han med SFI till Monte Gordo på ett tvåveckors läger. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar