cropped tom header

Lårskada avslutade en tam tävlingssäsong

Skrivet av Tom Johansson 12.10.2023 | 0 Kommentarer

Screenshot 20231012 121505 2 1 SFIM i Åbo blev säsongens höjdpunkt för Filiph. Foto: @sfifriidrott/Mikael Nordman

 Filiph är i full gång med sin grundträning och kroppen känns bra, med undantag av en liten känning i vaden under ett träningspass i höstkylan. Han hoppas att känningen var tillfällig och att han ska kunna fortsätta träningen obehindrat.

En liten skada i baklåret förstörde slutet av tävlingssäsongen som överlag var motig. Det blev inga tävlingar efter Kalevaspelen. Till tävlingarna han tvingades stå över hörde stafett-FM.

Tävlingsuppehållet har inneburit att grundträningen inför nästa säsong kommit i gång tidigare än normalt. Om kroppen håller för den hårda träningen kan nästa sommar bli intressant efter två svagare säsonger.

Filiph har haft ett 6-kilometerstest med grunduthållighetsfart, pulsen under 160 med en fart på lite under fem minuter per kilometer.

Nästa vecka är det SFI-läger i Kuortane som han ser fram emot.

Vid sidan av träningen har han ägnat sig åt studier för att bli klasslärare. En del vikariat har han även haft. Dessutom hjälper han till med träningen i en ÖID-träningsgrupp.

En återblick på den gångna tävlingssäsongen väcker blandade känslor. SFIM i Åbo var ljuspunkten. En stabilare tävlingsform står på önskelistan inför nästa säsong. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar