cropped tom header

Med nya tag mot junior-FM

Skrivet av Tom Johansson 02.03.2016 | 0 Kommentarer

FM i Tammerfors blev ingen succé för Filiph. Det blev en tolfte plats på 50,18. Han hade väntat sig en lite bättre tid. Öppningen var lite seg, efter det kom han bra in i loppet. På bortre långsidan och ut ur sista kurvan såg det riktigt bra ut. De sista 50 metrarna blev det sedan tungt.
Nåja. Det kommer nya chanser nu under veckoslutet. Junior-FM avgörs i Helsingfors. Filiph har anmält sig på både 200 och 400 meter. På 400 meter är 24 förhandsanmälda. Söndagens 200-meterslopp har till och med 42 anmälda. Det måste ses som en bra uppslutning, 200 meter inomhus på kort bana är ju ifrågasatt. Med de snäva och doserade kurvorna har banordningen stor betydelse. De två de två innersta banorna är svårsprungna och egentligen är förutsättningarna inte riktigt rättvisa.
Efter herrrnas FM är Filiph igen lite osäker på formen. Direkt efter tävlingen stack största delen av familjen till Åbo. Filiph har sportlov och är hela veckan hos sina syskon som bor i staden. Han har tränat ett par gånger i Kuppishallen. I dag tyckte han att löpningen satt rätt bra. På fredag åker han till Helsingfors och på både lördag och söndag är det alltså tävlingar. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar