cropped tom header

Mot ett nytt friidrottsår

Skrivet av Tom Johansson 28.12.2015 | 0 Kommentarer

Ett relativt bra friidrottsår är bakom. Filiph tog igen ett par kliv framåt i utveckling. Vad det nya året bär i sitt sköte är förstås alltjämt ovisst. Hoppet lever i varje fall. Det kan vara vanskligt att formulera mål för säsongen, samtidigt som det är en del av hela processen.
VM-gränsen för juniorer är 47,70 på 400 meter. Med en bra träningssvinter kan det vara ett realistiskt mål. Nu är det tyvärr så att hösten inte varit helt perfekt. Träningen har begränsats av det envisa fotproblemet. Med foten hårt tejpad har Filiph i varje fall kunnat träna rätt bra. Dan före julaftonen hade GIF:arna en riktigt hård träning i idrottsgården, och foten höll rätt bra.
På tal om Idrottsgården beslöt Karlebyfullmäktige att skynda på projektet och nu är det ett nybygge som gäller. Friidrottarna hoppas naturligvis att nybygget även innehåller en 300-meters löpbana.
Ännu om året som står för dörren, det finns en hel del intressanta tävlingar i kalendern.
Åtminstone ännu är några halltävlingar i tankarna, men mycket vilar på den vänstra foten. Fokus är på sommarsäsongen med balnd anant elittävlingar i Kuortane under midsommarhelgen. Kalevaspelen avgörs i Uleåborg. Men det är ändå FM-tävlingarna i klassen under 19 år som är huvudmålet för Filiph. Med en bra insats ska han då kunna knipa en plats i den nordiska fyrlandskampen för juniorer under 20 år.
Vi ska även nämna att den inhemska säsongen säkert också präglas av att det är EM i Amsterdam och lite senare på sommaren OS i Rio. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar