cropped tom header

Nivån höjdes, men det finns mera att ge

Skrivet av Tom Johansson 04.09.2017 | 0 Kommentarer

FillesfotterFötterna, här blekta av fotoblixten, får så småningom återhämta sig en tid. Om vädret är bra blir det en del träning ännu.

 

Tävlingssäsongen är i praktiken över för i år. Filiph bättrade på sina rekord på såväl 400 som 200 meter. Det är positivt, men ändå känns det som om det skulle ha funnits mera att ge. De riktiga topprestationerna saknades.

Lägsta nivån höjdes och i varje 400-meterslopp underskred han 50 sekunder. I de tre sista loppen kom han under 49 sekunder. Silvret i junior-FM på 48,48 var förstås en positiv upplevelse.

200-metersloppet i SFIM var riktigt bra, 22 blankt innebar en ordentlig förbättring av personliga rekordet.

Det är klart att snabbheten förbättrats något, men den bör bli ännu bättre. För att tiden på 400 meter ska förbättras borde 200 meter går under 21,70.

Säsongen har i varje fall väckt en del tankar. Filiph har varit mer eller mindre skadefri under hela året. Det är givetvis positivt. Men det innebar även att det blev för lite vila. Han borde ha haft några lugnare perioder mellan varven för att träningen skulle få sjunka in. Nu blev det kanske lite jämntjockt och det avspeglade sig i tävlingsresultaten.

Hungern finns i varje fall kvar och den nationella eliten är relativt nära.

Det återstår att se hur nästa träningssäsong utfaller. Filiph rycker in i armén i mitten av oktober. Han ska göra sin värnplikt i försvarsmaktens idrottsskola. Där finns många av hans tävlingskamrater och det kan om det vill sig bli en bra träningsgrupp. På nära håll får han följa med hur de andra tränar.

Förra veckan var Filiph i Åbo. Han passade på att löpa ett 200-meterslopp som gick på hyfsade 22,39. Planerna på att löpa ett 100-meterslopp i söndags avstod han från. Han kände sig inte tillräckligt pigg i benen. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar