cropped tom header

Nya tag efter positiv hallsäsong

Skrivet av Tom Johansson 27.02.2019 | 0 Kommentarer

filleonice

Filiph lämnar nu de isiga gatorna bakom sig för några veckor.

 

Hallsäsongen  är över för Filiphs del. Speciellt 400 meter gick bra och nya personbästa såg dagens ljus. Om man ser på statistiktiderna var 400-metersloppet i Jyväskylä det bästa. Tiden 49.07 klockades på 200-metersbana. Lite snabbare löpte han i Tammerfors på 300-metersbana och senare i Kuopio där han i hall-FM noterades för 48,79. Det finns en tabell hur man omvandlar tiderna. Denna tabell används bland annat då man gör rankningen inför FM-tävlingar. Den officiella banan inomhus är 200 meter. Tider som presterats på den banan är den som räknas. Om man löpt 400 meter på en längre bana adderar man till 0,58 sekunder vid rankningen. På så sätt var Filiphs tid i Jyväskylä den som rankades högst.

Som sagt gick hallsäsongen helt bra, förutom början och slutet. Han inledde i Botnia Junior Games i slutet av januari. Säsongen började dock med en tjuvstart på 60 meter med diskvalificering som följd. Därmed blev det inget kvitto på hur snabbheten räcker till på den sträckan.

Hallsäsongen avslutades i söndags med 200 meter i ungdomarnas hall-FM. Löpningen gick trögt och tiden 22.52 är ingen riktig höjdare. Men det är ingen panik. Utvecklingen har gått i rätt riktning.

Nu gäller det att ta nya tag och på bästa sätt förvalta det som han byggt upp under träningssäsongen hittills. På fredag reser han till Malaga för att träna i drygt två veckor. Det handlar om i första hand grunduthållning. På programmet finns bland annat intervaller, backlöpning och hopp. Väderleksprognosen ser lovande ut, åtminstone för de första dagarna. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar