cropped tom header

Nytt personbästa på 400 meter, 48,23

Skrivet av Tom Johansson 11.08.2018 | 0 Kommentarer

Filiph sänkte sitt personbästa på 400 meter i dag då han deltog i nordiska och baltiska mästerskapen i Gävle. Det nya personliga rekordet lyder nu på 48,23.

Han deltog utom tävlan, Markus Teijula och Eljas Aalto var ordninarie löpare. De kom tvåa respektive trea i tävlingenTeijula noterades för 47,94 och Aalto för 48,09.  Filiph som egentligen är uttagen till stafetten fick löpa i den individuella tävlingen också eftersom det fanns lediga banor.

Banan i Gävle är snabb och Filiph tyckte han lyckades bra i sitt upplägg. Helt optimala var förhållandena inte eftersom det var en byig motvind på bortre långsidan. Han säger att han denna gång orkade rätt bra till slutet, och att det till och med kändes som om det finns mera att ge.

Filiphs gamla personbästa, 48,48 hann bli drygt ett år gammalt. Det satte han under ungdoms-FM i Kauhava. I år har Filiph varit fem gånger under 49 sekunder.

I morgon, söndag, är det långa stafetten som gäller.

En dröm är att få delta i Sverigekampen som avgörs i Tammerfors. Den 24 augusti ordnas Stjärntävlingar på samma arena. 400-metersloppet är samtidigt uttagningstävling för landskampen. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar