cropped tom header

På pallen i sprintkarnevalen

Skrivet av Tom Johansson 11.07.2016 | 0 Kommentarer

SprintkarnevFr.v. Erik Back, Christoffer Envall och Filiph direkt efter loppet.

 

Filiph kom trea i mål på 400 meter i Sprintkarnevalen som avgjordes i Jämsänkoski i söndags. Tiden var 49,05 vilket är nytt årsbästa för honom. Loppet gick i perfekta yttre förhållanden. Då vi anlände till Jänsänkoski hade ett kraftigt åskregn just passerat. Solen kom fram och det var kring 20 grader och vindstilla.

Kvartmilen blev en riktig SFI-affär. Bemanningen av prispallen kopierades direkt från SFIM i Nedervetil i fjol. Christoffer Envall, IK Falken, segrade på 48,45 vilket ger honom en andra plats i den inhemska årsstatistiken. Erik Back, HIFK, kom tvåa på 48,85.

Filiph var tämligen nöjd med sitt lopp. Han hade ytterbanan och hade ingen synkontakt med medtävlarna innan de kom in på upploppet. Han kom försiktigt ur startblocken. Men fick redan efter ett par meter en bra acceleration. Löpningen flöt bra på bortre långsidan, alla ungefär i samma takt. I sista kurvan kom han starkt och var först in på upploppet. Först med cirka 40 meter kvar kom de allvarligaste konkurrenterna förbi efter att Filiph började tröttna.

Nästa utmaning är SFIM i Esbo under veckoslutet. Filiph har anmält sig på såväl 200 som 400 meter. Banan i Alberga är snabb. Det var på den banan som han under sensommaren i fjol löpte sitt personbästa på banvarvet, 48,52. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar