cropped tom header

Personbästa räckte inte för extra poäng

Skrivet av Tom Johansson 09.02.2020 | 0 Kommentarer

Filiph har förbättrat sina hallrekod i varje lopp hittills i år. I dag löpte han 400 meter i Nordenkampen på tiden 48,79. Därmed förbättrade han sitt rekord på kort bana med 0,19 sekunder. Det tidigare rekordet hann bli en vecka gammalt. Rekordet räcktre ändå inte till för att ta några placeringar. Han hade 0,02 sekunder fram till närmaste man.

Filiph var inte riktigt nöjd med sitt lopp. Han hamnade bakom konkurrenterna efter starten och det blev sedan en lång väg för att komma förbi dem i tredje spåret. Att tävla på kort bana kräver lite mera fräckhet/framfusighet.

Glada ska vi ändå vara över att lagkamraten Erik Back vann det andra heatet med en bra löpning. Hans tid var 48,05. I sammandraget blev han två efter svensken Carl Bengtström som vann första heatet på 47,31.

Filiph ser nu framåt mot hall-FM i Tammerfors nästa veckoslut. På lördag avgörs 400 meter och på söndag 200 meter. Han är anmäld på båda sträckorna. Det blir första gången som han löper 400 meter på en längre bana i år. Pirkkahallen har en 300-meters bana och det innebär att alla löpare har sin egna bana att förfoga över. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar