cropped tom header

Personbästa tre lopp i rad

Skrivet av Tom Johansson 20.02.2016 | 0 Kommentarer

Filiph löpte personbästa i alla sina tre starter i öppna inomhus-DM som savgjordes i Botniahallen i dag. Det handlade visserligen om två av hans ”beskedligare” personliga rekord som han relativt sällan attackerat.
Dagen började med försöken på 60 meter. Han hade tredje bästa tiden, 7,34.. Det gav honom också en plats i A-finalen lite senare. I finalen blev han fjärde efter att ha kapat bort fyra hundradelar till av sitt rekord. Filiphs tidigare rekord är från motsvande tävling i fjol då han noterades för 7,43. I båda loppen kom han dåligt i gång, men hade bra fart på slutet.
Christoffer Envall vann finalen på goda 7,07. Han vann även 200-metersloppet en stund senare på 22,25. I det loppet kom Filiph tredje, två hundradelar efter tvåan Antti Kokkonen.
Filiphs tid var alltså 22,52. Tidigare personbästa på 200 meter, överlång bana, var 22,76 som han löpte i Tammerfors för nästan exakt ett år sedan. Utomhus är rekordet 22,33, från SFIM i Nedervetil i somras.
Med tre personbästa måste man förstås vara nöjd. Följande utmaning är om en vecka. Då är det tänkt att Filiph löper 400 meter i Pirkkahallen, Tammerfors, där herrarnas hall-FM avgörs.
Han har också beslutat att stå över på 200 meter, som han även skulle ha rätt att delta i. I stället siktar han mer på det påföljande veckoslutet då juniorernas hall-FM går av stapeln i Helsingfors, Kvarnbäcken. Då har han tänkt sig att löpa både 200 och 400 meter. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar