cropped tom header

Positivt besked, klockades för 21,89 på 200 meter

Skrivet av Tom Johansson 16.06.2018 | 0 Kommentarer

kelvikansKonsta Alatupa klev upp på högsta pallen, före Aleksi Lehto och Filiph Johansson.

 

Filiph fick ett positivt formbesked då han blev trea på 200 meter i Kälviän Tarmos nationella tävlinga i dag. Det nya personrekordet lyder på 21,89. Som en kuriositet kan nämnas att det är första gången någon i GIF-dräkten kommit under 22 sekunder på sträckan. Det förra rekordet är från SFIM i Borgå. Då klockades han för 22,00.

De yttre omständigheterna var perfekta. Arrangörerna hade sett till att 200-meterslöparna fick medvind. Starten flyttades ett halvt varv. Under Filiphs lopp visade vindmätaren +1,5. Termometern visade cirka 20 grader och en förhållandevis stor publik omgärdade tävlingsarenan som har en högklassig beläggning.

Publiken fick också se rätt högklassiga tävlingar. Speciellt gladdes de över att hemmasonen Konsta Alatupa igen sänkte sitt personliga rekord, som nu ligger på 21,38. Aleksi Lehto från Seinäjoki sekunderade väl. Han pressade segraren och hans personbästa är nu på 21,43. Också fyran Christoffer Envall var under 22 sekunder. Sammantaget kan sägas att det var ett med finländska mått bra 200-meterslopp.

Filiph är förstås mycket nöjd med resultatet. Hans lopp var ändå inte perfekt. Det känns som om det finns mera att ge. Känslan har varit positiv under träningspassen. Nu hoppas han att den känslan växer också under tävlingarna.

Förutsättningarna att träna och tävla borde nu vara bra. Han har varit två veckor i det militära och varit uppbunden med deras rutiner. I torsdags kom han hem och har i praktiken ledigt från armén de två kommande månaderna. Den 28 juni ska han vara en dag i Sandhamn i samband med en parad, men i övrigt är det idrottskommendering.

Nästa tävling som är inprickad är i Bennäs den 26 juni. Då är det 400 meter som gäller. Han försöker hitta en tävling före det, helst ett 200-meterslopp. Överlag ska han försöka tävla flitigt nu ända fram till SFIM i Jakobstad. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar