cropped tom header

Säsong med stigande trend

Skrivet av Tom Johansson 23.09.2018 | 0 Kommentarer

kampen

Det var SFI som representerade Finland på 400 meter i landskampen, Filiph tillsamamns med Christoffer Envall och Eljas Aalto.

 

 

Det var en stigande trend för Filiph under friidrottsåret 2018. Att få delta i Sverigekampen var förstås höjdpunkten.

Säsongen har präglats av militärtjänstgöringen som inleddes i mitten av oktober 2017. De militära rutinerna dominerade under de första månaderna. Grundträningsperioden försenades i någon mån. Det blev därför ingen satsning på inomhussäsongen. De tävlingar han deltog i gick med tanke på omständigheterna hyfsat.

Under våren och sommaren var det friidrotten som gällde. Det tog ett tag tills tiderna på huvudsträckan 400 meter kom ner till acceptabel nivå. I början av juli började Filiph komma under 49 sekunder och där höll han sig under resten av säsongen. Personbästa satte han i Gävle i mitten av augusti, 48,23. Med den tiden är han tillsvidare på femte plats i den nationella statistiken. Han är nöjd över att den egna nivån stigit och att han närmar sig den nationella eliten. Nästa vecka är han civil och inleder på allvar sina studier till klasslärare. I Vasa är träningsförhållandena bra och han ser fram mot att ha en hel träningssäsong och att han kan ta nästa kliv framåt säsongen 2019.

Glädjande under den gångna säsongen är också att han förbättrade tiderna också på 200 meter. Han var två gånger under 22 sekunder i godkända förhållanden och en gång i för hård medvind. Personbästa lyder nu på 21,89. Det sattes i Kelviå tidigt under säsongen. Målet för nästa säsong är att få bort några tiondelar till. På 400 meter kvarstår målet att äntligen komma under 48 sekunder.

Filiph är tacksam över att NSA-bolagen troget stött honom. GIF har också ställt upp för honom på ett föredömligt sätt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar