cropped tom header

Säsongens andra SFI-läger avklarat

Skrivet av Tom Johansson 10.01.2016 | 0 Kommentarer

Filiph tycker att säsongens andra SFI-läger i Kuortane gick bra mot bakgrunden att höstens träning i någon mån begränsats av fotproblemet. Foten kändes av, men det gick ändå att träna utan att foten blev sämre. En bättre tejpning bidrog sannolikt till att träningen kunde genomföras nästan fullödigt.
Vad problemet består av börjar också så småningom klarna. Den teori som nu känns trolig är att foten är lite platt och gör att en sena ovanpå ansträngs för mycket. Det blir sannolikt att ha speciell fotgymnastik och att försöka med hålfotsinlägg, och hoppas att det hjälper.
Lägret i Kuortane började för Filiphs del i fredags. Då var det snabbhet och snabb-kraft som gällde. Träningspasset bestod av bland annat en hel del hopp och mångsteg. Det blev även ett test 20 meter med flygande start. Filiph klockades för 2.02 sekunder, t.o.m. lite bättre än motsvarande test för ett år sedan.
Lördagen började med en länk samt övningar för bålstabiliteten, gymnastik och styrka. Sedan blev det drag, 5x500 meter och 5x150 meter.
Lägret avslutades i dag, söndag, med bland annat 3x200 meter och 2x200 meter.
Filiph hoppas nu att träningen kan fortsätta med full effekt. Han känner i varje fall att han är lite efter i träningen och har beslutat skjuta fram tävlingspremiären. Skolornas hallmästerskap, Urho-hallit, står han över i år. Dessa tävlingar avgörs i år i Åbo nästa vecka och han tycker de kommer lite för snabbt på. Om allt går som det ska inleder han hallsäsongen i februari.
Under veckan blev det även klart att VM u 19 år hålls i Polen 19-24 juli. Ursprungligen var det tänkt att ryska Kazan skulle stå värd, men på grund av dopingskandalen har Ryssland stängts av. Om Filiph ska få vara med borde han komma ner till 47,70. Dem tiden finns förstås i bakhuvudet, men ska inte få bli någon belastning under försäsongen.
En utmaning är även att både stava och uttala VM-orten, Bydgoszcz. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar