cropped tom header

Tävlingssäsongen börjar i Botniahallen på lördag

Skrivet av Tom Johansson 23.01.2020 | 0 Kommentarer

filipibotniaBotniahallen är en bekant arena för Filiph.

 

Hallsäsongen kör i gång för Filiphs del på lördag. Då ordnas Botnia Junior Games med hyfsat stora och goda startfält. GIF är på plats med en bred trupp. Filiph är anmäld på både 60 och 200 meter. Det har även varit tal om att han ska agera hare på 800 meter. Det kan bli en tuff dag. Han tar öppningstävlingen delvis som träning.

Han är ändå tämligen förväntansfull. Träningen har gått bra och testresultaten styrker den uppfattningen. Frågan är sedan om testresultaten återspeglar sig i insatsen på tävlingsbanan, alltid finns inte sambandet.

På tal om testerna, i veckan har Filiph igen testats på 20 meter flygande. Tiderna 1,94 och 1,95 är de bästa han noterat. I lördags visade handtidtagningen 16,04 på 150 meter.

På 60 meter har Filiph inga färska noteringar. Personliga rekordet är på 7,20 och är några år gammalt. I fjol skulle han putsade det i motsvarande tävling, men tjuvstartade. Nu hoppas han få ett helt lopp. Det är en kort sträcka och starten har förstås stor betydelse för sluttiden.

På 200 meter vill han närma sig 22 sekunder. Bland de anmälda finns Samuel Purola och Christoffer Envall. Motståndet är alltså tufft också i en nationell jämförelse.

I Filiphs planer ingår att ha årsdebut på sin huvudsträcka 400 meter följande veckoslut i Jyväskylä. Hall-FM går i Tammerfors på 300-metersbana i mitten av februari. (Tom Johansson)

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar