cropped tom header

Tävlingssäsongen börjar med två 200-meterslopp

Skrivet av Tom Johansson 03.06.2020 | 0 Kommentarer

Tävlingssäsongen kommer i gång efter en lång period av osäkerhet. På lördag startar Filiph i Seinäjoki, Korona Games. Distansen är 200 meter. Följande lopp är inprickat den 16 juni. Då är det Kyrkbackens plan som gäller. Också då är det 200 meter på programmet.

Osäkerheten kring hur coronakrisen utvecklats har gnagat i bakhuvudet. Filiph tycker att han ändå kunnat träna målmedvetet och känner sig i bra form. I tisdags testade han sin snabbhet på 20 meter  med flygande start. Noteringen 1,95 på Idrottsgårdens slitna banor är han nöjd med. Det återstår att se om han får ut sin kapacitet också på tävlingsbanan i Seinäjoki.

Efter de två 200-metersloppen planerar han att pröva formen på 400 meter som också i sommar är huvuddistansen. Som det nu verkar deltar han i de traditionella midsommartävlingarna i Saarijärvi. Den 3 juli ordnar GIF ett jubileumslopp på 400 meter (Karleby stad fyller 400 år i år). Samma kväll avgörs Chydenius' tia och damernas spjutkastning med bland andra Nina Chydenius respektive Minna Hollanti bland deltagarna.

Om man ser lite framåt blir det 100 meter och 200 meter som sedan står på Filips tävlingsprogram. 400 meter i Kalevaspelen och förhoppningsvis i Sverigekampen får ses som säsongens huvudmål.

Filiph tillbringar sommaren i Karleby. Han är tacksam över att GIF också i år ordnar sommarjobb via sitt projekt Friidrott för hela familjen. Tillsammans med Nathalie Westman leder han klubbverksamhet på sex olika platser i Karleby. Målet är att få mera unga samt även föräldrar och övriga anhöriga med i friidrotten. Det är andra året av ett tvåårigt projekt som finansieras av Undervisningsministeriet, (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar