cropped tom header

Tävlingssäsongen lider mot sitt slut

Skrivet av Tom Johansson 30.08.2016 | 0 Kommentarer

Friidrottssäsongen lider mot sitt slut. För Filiph var Elittävlingarna i Villmanstrand sannolikt den sista stora drabbningen för denna säsong. Eventuellt blir det några mindre tävlingar och kanske då någon för honom mera udda gren.
Finalen av Elittävlingarna gick förhållandevis bra. På 400 meter fick han löpa i A-heatet och kom i mål på 48,78, hans tredje snabbaste lopp i karriären. Det räckte dock inte längre än till en åttonde plats. Loppet följde det mönster som vi blivit vana vid i sommar. Krafterna tröt på sluttampen efter att han hängt med bra under början av loppet. Han hade hoppats på lite bättre tid, men känner sig nog ändå nöjd med insatsen. Inbromsningen på de sista 50 metrarna förklaras sannolikt av fotproblemen som förföljt honom. Grundträningen kunde inte genomföras till fullo. Och foten har inte heller hållit för att ta igen det som förlorades under träningssäsongen. Mot den bakgrunden har säsongen varit bra. Han har lyckats bättra på sin nivå och stabiliserat sig på överlag lite bättre tider än i fjol.
Med en skadefri träningssäsong tror han sig kunna ta sig ner till följande nivå.
De som följde med Elittävlingarna i Villmanstrand på TV, och satt kvar hela sändningen, blev kanske förvånade då han dök upp också på 1500 meter. Det var förstås inget försök att testa sig på den sträckan utan han anlitades som hare, farthållare, under första halvan av loppet. Det var i och för sig en intressant upplevelse, som han desutom lovades en liten ekonomisk ersättning för. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar