Till final i Kalevaspelen med viss möda

fredag 21 juli 2017 - 08:17 | 0 Kommentarer

fillboyMinimimålet, en finalplats, nåddes efter ett banvarv på 49,06.

 

Filiph är med i finalfältet då Kalevaspelen fortsätter i dag, fredag. Starten sker enligt planerna klockan 20.45 och sänds förmodligen i TV.

Han tog sig till final via tidsjämförelsen. Det var tre kvalheat och de två bästa kvalificierade sig direkt. Filiph kom trea i det andra heatet och fick oroligt invänta det tredje och sista loppet. Där var farten sist och slutligen maklig och ingen tog sig där vidare på tid.

Om Filiphs kvallop kan sägas att han från sin ytterbana kom sent ur startblocken. Reaktionstiden var 0,305. På bortre långsidan löpte han lugnt och sansat. Kurvan tog han sedan mycket bra och hade en bra position då upploppet öppnade sig. Där fick han loppets sämsta sekvens. Han tappade rytmen något, men fick tag på den igen på de sista 50 metrarna.

Finalloppet får vara en bonus. Förväntningarna på en framskjuten placering är inte så höga. Men visst finns det möjligheter att bättra på från i fjol då Filiph kom sjua i finalen. Han får försöka löpa avslappnat.

I dag är det förstås en ny dag. Hur löparna lyckats återhämta sig har givetvis en stor betydelse.

Till saken hör att dagsformen också kan variera betydligt, utan att man kan hitta någon egentlig förklaring. Även om Filiph inte haft någon kanoninledning på säsongen har vissa lopp känts bra. Den lägsta nivån har i varje fall stigit. Men topploppen har uteblivit. Den nu aktuella finalplatsen är i vilket fall som helst uppmuntrande.

Som kuriositet gällande formsvängningarna kan vi också notera att Filiph vid något tillfälle vunnit över alla, förutom Ville Lampinen och Erik Back. Någon gång har han varit nära också dem.

Som slukläm kan vi citera Gunde Svan: "ingenting är omöjligt". (Tom Johansson)

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.