cropped tom header

Till söderns sol efter corona och vadproblem

Skrivet av Tom Johansson 03.04.2022 | 0 Kommentarer

bloggapril

Kappsäcken packas inför Portugalresan. 


Filiph återupptar träningen på allvar först nu. Han ska vara två veckor i Monte Gordo. Det har varit lite motigt hittills i år. Efter att han repat sig från vadproblemet hann han komma i gång med träningen. Men efter en tid fick han coronasmittan. Det innebar en vecka med total vila från träningen och nästan två veckor med lättare träning. Nu känns det i varje fall bra och Filiph ser fram emot träningslägret i Portugal.

Hallsäsongen stod han nästan helt över efter att träningen lidit av den lindriga muskelbristningen som han fick i slutet av november. Hans enda tävling var 400 meter i hall-FM som han tog som en genomkörare. Tiden 50,26 ska bedömas mot bakgrunden att vadmuskeln inte hade tillåtit några fullödiga drag. Efter FM kändes det bra, tills coronan smög sig på med snuva, halsont och en besvärande rethosta.

Från Portugal återvänder han efter påskhelgen. Tävlingssäsongen ska enligt planerna starta i slutet vad maj. Målet är förstås att höja den egna nivån, att etablera sig som en löpare som för det mesta underskrider 48 sekunder på 400 meter. Det gäller att utveckla alla delar. Träningsupplägget är ungefär det samma som under de senaste åren.

Vi återkommer med en mellanrapport hur lägret i Portugal förlöper. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar