cropped tom header

Tränar för att orka träna ännu mer

Skrivet av Tom Johansson 16.10.2016 | 0 Kommentarer

Filiph satsar nu på att förbättra grundkonditionen. Den behövs då snabbheten och fartuthålligheten ska utvecklas. Med bättre grundkondition orkar han träna mera i vinter. Förra veckan blev dt 58 kilometer och i den här veckan 47. Som tidigare någon gång nämnts kan mängden uppfattas som blygsam. Men en spinters träning ska inte jämföras med till exempel en maratonlöpares.
För tillfället känns kroppen relativt pigg. Foten som bråkat över ett år känns nu också bättre, vilket syns i blanda annat en mindre tejpanvändning. Under slutet av tävlingssäongen hade han känningar av ryggont. Det problemet tycks nu ha gett med sig.
Till idrottarens vardag hör nu också att planera vintern. Det handlar om att försöka hitta tid och pengar för utlandsläger. SFI-läger lär det bli. Hur det är med SUL:s läger återstår att se. Organisationen är i stöpsleven och det känns öppet vad som kommer, och framför allt om Filiph har någon plats i det koncept som utvecklas.
Att få till stånd samarbete med sponsorer är också en del av höstens verklighet. Som gymnasist ligger han givetvis långt under det som brukar betraktas som fattigdomsgräns. Friidrotten är för de flesta en hobby som utövaren betalar för, inte en födkrok som håller in i framtiden. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar