cropped tom header

Träningen i gång efter en lindrig muskelbristning, hallsäsongen öppen

Skrivet av Tom Johansson 13.01.2022 | 0 Kommentarer

filiph blogg Träningen är nu i full gång efter skadan.


Filiph är igen i gång med sin träning. Under slutet av fjolåret drogs han med en liten muskelbristning i vaden som gjorde att han inte kunde träna som normalt på sex veckor. Det blev därför en hel del alternativ träning, mest simning och konditionscykel.

Han känner inte längre av skadan. Förra vekan var han på ett litet träningsläger i Botniahallen. Det blev en del test. Resultaten är lite sämre än vad han haft de senaste vintrarna vid den här tiden på året. Positivt är i varje fall att han kan träna och att han trots allt inte tappat alltför mycket under skadetiden. Känslan är positiv.

 Filiph brukar tävla under hallsäsongen, även om det varit rätt sparsamt. Hur det blir i år är öppet. Det är inte bara de egna förberedelserna som orsakar frågetecknen. Coronasituationen bidrar till en osäkerhet om det ens kan bli några tävlingar i vinter. Filiph väntar och ser, men i vilket fall som helst är fokus i första hand på utomhussäsongen.

 Målet är att kunna ta ytterligare kliv framåt, att etablera sig på en konstant nivå under 48 sekunder på 400 meter. I fjol sänkte han alla sina rekord. Den trenden får gärna fortsätta. Men som alltid gäller det att hålla sig skadefri.

 Han är rätt mycket i Karleby i vinter. Idrottsgården ger inte de bästa förutsättningarna, men måste duga i brist på alternativ. Det blir därför en hel del extra resor till Botniahallen för att få riktiga träningsförhållanden. Vid sidan av sin egen träning leder han även träningen för juniorer. Filiph tycker det är ett bra komplement till den egna satsningen. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar