cropped tom header

Träningen måste läggas om

Skrivet av Tom Johansson 29.03.2020 | 0 Kommentarer

Det kalla vädret begränsar träningsmöjligheterna i någon mån.

 

Coronapandemin påverkar även träningsupplägget för Filiph. Det är sannolikt att tävlingssäsongen skjuts fram och det innebär att de snabbare dragen som annars skulle ha kommit med i bilden nu får vänta. I stället är det mera grundträning. Träningen sker i huvudsak utomhus och det kalla vädret tillåter inte snabbare drag eftersom det skulle innebära en onödig skaderisk.

SFI:s läger i Kuortane har ställts in. Det planerade lägret i Portugal blir inte heller av. Botniahallen kan inte heller användas just nu. Stängt är också det gym som Filiph annars använder.

Det blir med andra ord en hel del improvisation enligt de förutsättningar som vädrets makter ger. I lördags kom Filiph till Karleby. Kyrkbackens plan kan i någon mån användas. Löpning utomhus går för sig. Dessutom går det att ha cirkelträning och hoppträning i Karleby.

En utmaning är förstås också att undvika att dra på sig covid-19. Här har de indiviuella idrotterna en fördel i jämförelse med till exempel lagsporter. Det går för sig att träna i enskildhet. Filiph har hållit sig frisk i vinter. Under de flera månader har studierna krävt en hel del uppmärksamhet, men även lämnat tid för träningen.
Filiph genomförde sin träning på Kyrkbackens plan i dag, söndag. Det blev 3x3x150 meter. De tre sista dragen gick på cirka 18,3 sekunder. Även om vaderna ömmar lite tycker han löpningen känns bra. Han kommer sannolikt att mest befinna sig i Karleby under våren. (Tom Johansson)

 

filiph pa gang

Det är vackert väder, ändå rätt kyligt med en minusgrad och tidvis kall vind.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar