cropped tom header

Två bra 200-meterslopp i Laitila, femte i finalen

Skrivet av Tom Johansson 05.08.2018 | 0 Kommentarer

Nivån på Filiphs 200-meterslopp har varierat en del i sommar. Överlag har han i varje fall tagit ett kliv framåt. I dag, söndag, genomförde han två lopp med den äran. I båda loppen var han under 22 sekunder. Han blev femte i finalloppet med tiden 21,98. Här var dock medvinden 2,5 meter per sekund och tiden är således inte statistikduglig.

I försöken löpte han på 21,92 under godkända förhållanden. Det är hans nästbästa någonsin på distansen, bara tre hundradelar sämre än tiden han löpte i Kelviå under försommaren.

Filiph hade den bästa tiden av alla i försöken. Som en kuriositet kan nämnas att hans notering i försöken är gällande banrekord i Laitila. I finalen underskreds tiden visserlligen av flera löpare, men de tiderna är inte statistikdugliga eftersom  medvinden var otillåtet hård. Eljas Aalto vann på 21,36 före Ville Aarnivala på 21,61 och Aleksi Lehto på 21,76.

Han tyckte sig vara piggare i benen nu än i fredags då han löpte 400 meter och han är givetvis nöjd med insatsen på sin andra sträcka.

Insatsen under ungdoms-FM borde räcka för en stafettplats i den nordiska/baltiska landskampen för under 23-åringar. Det blir i så fall en resa till Gävle nästa veckoslut.

Filiph ska även försöka kvala in till Sverigekampen som  avgörs i Tammerfors i slutet av månaden. Före kvaltävlingen, som också hålls i Tammerfors, ska han vara några dagar åter i det militära. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar