cropped tom header

Ungdoms-FM följande utmaning

Skrivet av Tom Johansson 31.07.2016 | 0 Kommentarer

Nästa veckoslut ordnas ungdoms-FM i Villmanstrand. För Filiphs del blir det 400 och 200 meter. En titt på förhandsanmälningarna ger vid handen att det blir mycket tuffa lopp. Det är många om budet. På 400 mer har Filiph den nästbästa statistiktiden i år. På 200 meter ligger han lite sämre till, men med lite flyt finns alla chanser att ta sig till final. Sedan hänger det på dagsformen. Även om några av topparna finns på skadelistan är konkurrensen stenhård.

Regionmästerskapen i Nedervetil inger hopp. Han fick ju till ett riktigt bra 100-meterslopp, vilket visar att snabbheten nog finns. På 200 meter gjorde han ett halvdant lopp, men knep en silverpeng efter att ha kommit bra på sluttampen. Han förlorade till Niko Vainionpää som hör till dem med absolut bästa statistiktiden av de anmälda till FM. Filiph kände sig inte riktigt fräsch. Han hade en relativt tung träning i onsdags. På fredag kväll löpte han 100 meter. Lördagens tävling skulle för hans del börja  med försök. Men eftersom endast sex löpare bekräftade sitt deltagande blev det direkt final. Under väntan hann han bli lite stum i benen. Även om det handlade om kortare lopp behövs en ordentlig återhämtning. 

Tävlingarna i Nedervetil var i många delar högklassiga, även om det är glest i vissa grenar. GIF:arna visade också framfötterna. Speciellt glädjande är att det blir framgångar även på flicksidan. Spjutkastaren Minna Hollanti går från klarhet till klarhet. Imponerande är också Nathalie Westmans mångsidighet. Förutom friidrotten håller hon på med en hel del andra idrotter. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar