cropped tom header

Viktigt att hålla motivationen uppe

Skrivet av Tom Johansson 28.04.2020 | 0 Kommentarer

ot filleDet har blivit också medial uppmärksamhet kring Filiphs tankar inför säsongen.

 

Friidrottarna lever i väntans tider. Det är oklart om det kan ordnas tävlingar i sommar. Ifall det är så att de kan ordnas är frågan vilka restriktioner som gäller. Det är klart att denna osäkerhet riskerar att inverka negativt också på träningsmotivationen. Den 6 maj fattar Friidrottsförbundet sannolikt beslut om premisserna för sommarens tävlingssäsong. Följande dag lär man ge ut informationen som friidrottsfolket väntar på.

Filiph är i varje fall nöjd med hur han lyckats med sin träningssäsong. Han tycker att utvecklingen varit positiv, fortsatt i rätt riktning efter hallsäsongen. Restriktioner har naturligtvis lett till en del nytänk i upplägget. Grundträningsperioden blev längre än planerat. Nu har han i varje fall börjat med att träna snabbhetsuthållighet. Nu blir det efterhand mera effekt i träningen. Det betyder hårdare drag. Det kyliga vädret sätter självfallet gränser för hur hårda drag han kan göra. Skaderisken måste alltid beaktas. Det traditionella utlandslägret som SFI brukar hålla i april inhiberades. Där brukar han satsa mera på snabbhetsuthålligheteninför den förestående arenassäsongen. Det blir förstås inte heller några tävlingar i belgiska Oordegem i år.

När tävlingssäsongen kan börja är som sagt oklart. Filiph hoppas att man om inte annat ordna små tävlingar på hemmaplan för att se var den egna nivån ligger. Kalevaspelen blir sannolikt huvudmålet för säsongen. Det övergripande målet är att höja den egna nivån. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar