Surdegsbröd med avokadokräm, halloumi och picklad rödlök
En god surdegsmacka som passar såväl som frukost, brunch eller till lunch.
Surdegsbröd med tomat och mozzarella

Ett frukostbröd med den klassiska kombination tomat, pesto och mozzarella. Droppa först lite olivolja på bröden. Bred på ett lager pesto. Här går det bra att att använda färdigköpt pesto. Sätt sedan på några skivor mozzarella och körsbärstomater. Salta och peppra och gratinera sedan i ugnen i 5-10 minuter.
Surdegsbröd med avokadokräm och kalkon

Inled dagen på bästa sätt med en lyxig frukost bestående av surdegsbröd med avokadokräm och kalkon och som toppas med ärtskott och rostade pumpafrön.
Salta dillvåfflor toppade med varmrökt lax

Salta dillvåfflor toppade med varmrökt lax, smetana, rom och rödlök passar perfekt till en lyxigare frukost eller brunch.
Krabbelurer med kanel och äpplen

Krabbelurer eller pösplättar som de också kallas passar bra till helgfrukosten eller som mellanmål. Vi tycker att de är goda att äta på klassiskt vis med sylt och lättvispad grädde men denna gång serverade vi dem med kanel, äpplen, lite honung och grynost.
Blåbärsscones med citron

Dessa goda scones med blåbär och citron är gjorda enligt Leila Lindholms recept. Avnjöt dessa tillsammans med philadelphiaost som blandats med fröna från en vaniljstång och vispats fluffig med elvisp samt hallonsylt och en lagrad ost. Känns extra lyxigt med dessa en vardagkväll tillsammans med en kopp te framför en bra serie eller varför inte till helgfrukosten.
Fattiga riddare med blåbärssylt

Ett perfekt sätt att lyxa till en helg på är att servera fattiga riddare med blåbärssylt till frukost eller brunch!