header

Återhämtning

Skrivet av Sofia Laine 07.04.2019 | 0 Kommentarer

Återhämtning är något som jag behöver mer och mer för varje år, känns det som. I tjugo års åldern ville jag helst aldrig ha en lugn stund, utan föredrog hellre mycket program och lite sömn. Nu så har min hjärna liksom tendens att gå lite på övervarv ibland. Jag vill så mycket men kroppen orkar inte. Och för att jag skall orka med det mest väsentliga i mitt liv dvs mina hobbyn, mitt jobb, nära och kära, ta hand om mitt hem och mitt förhållande, så behöver jag återhämta mig och nollställa hjärnan ibland.

Min sambo och jag brukar boka in helger i kalendern helt utan program, och så gör vi exakt det vi har lust för i stunden. Ibland är vi i behov av att bara ligga på soffan och kolla serier, ibland kanske vi vill gå på stan och ta en fika eller äta nåt gott, ibland är det en promenad längs strandpromenaden som vi behöver allra mest, ibland är det ett (läs tre) glas prosecco med en vän som är just det vi behöver, ibland känner vi att vi behöver komma bort och så bokar vi hotellövernattning någonstans, ibland behöver vi tid för oss själva och gör något på var sitt håll, ibland är vi uttråkade men trötta och då kan det räcka med ett besök till biblioteket eller Minimani och så har man ro att slappa hemma igen.

För att jag skall fungera som bäst behöver jag ha helger utan inbokade planer ibland. Att inte behöva anpassa sig efter klockan, utan bara få vara. Det är avkoppling och återhämtning för mig. Vad jag sedan väljer att göra är vad jag känner för precis i stunden och något som ger mig energi. 

IMG 0183

Igår kände vi att vi gärna ville umgås med barn, så genast på morgonen ringde vi Vilmer och frågade om han vill komma hit. Vi lagade mat och grillade, dansade och sjöng, och så lekte vi att vi spelade hockey (som alltid). Att umgås med barn är något som ger mig så otroligt mycket energi. Jag älskar barn, och är så glad att jag blivit kompis med Vilmer här i Vasa. Och min svägerskas döttrar som också förgyller mitt liv här i Österbotten. Jag har mina älskade kusiner och mina kära gudbarn i Nyland som jag tyvärr inte har möjlighet att träffa så ofta mera, vilket är en stor sorg för mig. Saknar dem varje vecka. Barn är bäst!

Den här helgen har varit all about återhämtning. Planen för idag är att inte ha en plan. Sambon fick för sig att börja städa bastun (hans sätt att vila hjärnan), och när jag har skrivit klart till er skall jag läsa och ta en tredje kopp kaffe. Viktigt att ladda batterierna. 

Kram på er

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar