header

ESC semifinal 1

Skrivet av Sofia Laine 13.05.2019 | 0 Kommentarer

Nu är en av de bästa veckorna på året här, nämligen Eurovision Song Contest veckan. Jag kan väl inte kalla mig en riktig ESC-nörd, men jag gillar att lyssna på bidragen före semifinalerna drar igång, och jag skulle aldrig missa att kolla på någon av finalerna. Det bästa är ju då man känner igen låtarna och t.o.m. kan sjunga med lite då man kollar på showen. Och så skall man förstås duka upp massa gott så att det blir äkta ESC-mys. Tror det blir sushi imorgon hemma hos oss.

Det är i princip andra gången jag hör låtarna som jag ger poäng åt idag, några har jag inte hört tidigare. Oftast kan ju låtarna växa lite då man hör dem flera gånger. Jag har inte heller kollat på hur vadslagningssidorna ser ut eller läst andra recensioner, så jag har ingen aning om vad som tros gå hem bland folket i Europa (och Australien) i år.

Här kommer mina poäng till morgondagens semifinalister;

1. Cypern / Tamta - Replay: Det känns som om jag hört en väldigt liknande låt tidigare. Bättre kan ni Cypern, förra årets bidrag var ju toppen. Men den här är ändå helt okej.
6 poäng.

2. Montenegro / D mol - Heaven : Nej, den här låten känns bara töntig. Musikvideon likaså. Sorry Montenegro men det här känns inte som 2019, alls.
2 poäng.

3. Finland / Darude feat. Sebastian Rejman - Look away: Jag vill så gärna tycka om den här, men tyvärr så gör jag inte det. Låter som en låt som spelas då man kommer in till nattklubben, innan de där riktigt bra hitsen börjar spela senare. En helt okej låt som förband helt enkelt. Men inte desto mera.
5 poäng.

4. Polen / Tulia - Fire of love: Nä jag vet inte vad jag ska säga. Montenegros bidrag känns ju bra jämfört med det här. Plus för att de sjunger på sitt eget språk. Budskapet kanske är fint, jag har ingen aning. Men inte låter det vackert. 
1 poäng. 

(Nu börjar jag känna mig som en sån som bara dissar alla bidrag, ursäkta. Det blir bättre.)

5. Slovenien / Zala Kralj & Gasper Santl - Sebi : Soft och skön röst. Och en bra beat. Men ingen låt som jag får feeling av direkt. Bättre än föregående.
3 poäng.

6. Tjeckien / Lake Malawi - Friend Of A Friend: Rösten påminner lite om hans som sjunger Lemon Tree. Helt okej låt, lite enformig kanske. Den här kan jag tänka mig att lyssna på någon gång i fortsättningen också.   
7 poäng.

7. Ungern / Joci Papai - Az en apam: Känner igen sångaren, minns inte om det var ifjol eller året före han sjöng för Ungern senast. Den låten, Origo, gillade jag. Den här är inte riktigt lika bra. Men han sjunger bra och mina fötter börjar faktiskt trumma med i låten. 
8 poäng.

8. Vitryssland / ZENA - Like it: Vi kan säga så här, I don´t really like it. Det här känns väldigt som början av 90 talet, men inte på ett bra sätt. 
2 poäng.

9. Serbien / Nevena Bozovic - Kruna: Hon sjunger bra. Den här låten känns väldigt ESC på något sätt. Vet inte riktigt varför hon sjunger några ord på engelska ibland, det känns bara konstigt. Den här är också någonstans i mitten på min skala. 
6 poäng.

10. Belgien / Eliot - Wake up: Älskar hans röst. Och gillar låten. Den här får jag feeling av. Riktigt bra. 
10 poäng.

11. Georgien / Oto Nemsadze - Keep on going: Nu vet jag inte varför låten heter Keep on going då låten inte sjungs på engelska. Men jag antar att låten handlar om att kämpa på och gå framåt. Det ser han ut att göra i musikvideon i alla fall. Det låter som att han kämpar för något riktigt hårt. Och det är väl bra det.
4 poäng.

12. Australien / Kate Miller-Heidke - Zero Gravity: Jag har alltid gillat Australiens bidrag. Årets låt är väldigt olik deras tidigare bidrag, samt väldigt olik alla andra bidrag i år. En isgudinna som sjunger opera. Tänker på Frozen Elsa då jag ser henne. Hon sjunger bra live. Konstigt men ändå bra.
6 poäng.

13. Island / Hatari - Hatrid Mun Sigra: Skrik blandat med viskning, typ. Det börjar bara klia i halsen då jag hör den här. Själva låten är ändå helt ok, men sättet han sjunger på är jobbigt att lyssna på.
3 poäng.

14. Estland /  Victor Crone - Storm: Låten är i min smak. Påminner kanske lite om Finlands bidrag, men den här är bättre. Tyvärr är han lite svajig på rösten i live-klippet som jag tittar på. Hoppas han sjunger bättre imorgon, annars så sjunker mina poäng.
8 poäng.

15 .Portugal / Conan Osiris - Telemoveis: Här är något som påminner lite om Nettas vinnarlåt ifjol. Förstår mig inte på hans mask och utstyrsel. Känns inte som Portugal. Jag vet inte, men jag tror det ändå kan gå helt hyfsat för den här. Men den faller inte mig i smaken.
3 poäng.

16. Grekland / Katerine Duska - Better Love: Hennes röst är ju tio poäng. Den här är riktigt fin. Lyssnar gärna på den igen. Och skall bli intressant att höra den live. 
10 poäng.

17. San Marino / Serhat - Say na na na: Påminner lite om Dj Mendez. Ingen skönsång direkt. Underhållande, men ingen höjdare.
5 poäng.

 

Mina tropp 3 i semifinal 1 är alltså Belgien, Grekland, och Estland och Ungern på en delad tredje plats.

Vi får se hur det går!

Har jag andra ESC fans som håller med mig, eller kanske är av helt annan åsikt?

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar